Laag btw-tarief op verbetering woningen eindigt

Per 1 maart 2013 werd het btw-tarief op de arbeidskosten bij renovatie, onderhoud en herstel van woningen tijdelijk verlaagd naar 6% om de bouw- en woningmarkt te stimuleren. Het lage btw-tarief geldt slechts als er sprake is van een woning die ouder is dan twee jaar.

De tijdelijke maatregel zou al eerder aflopen, maar is verlengd tot 1 juli 2015.
Vanaf 1 juli 2015 geldt over de arbeidskosten weer het hoge btw-tarief van 21%.
Het lage tarief is nog van toepassing op alle werkzaamheden die vóór 1 juli 2015 worden afgerond. Als de werkzaamheden op of na 1 juli 2015 worden afgerond, dan moet het hoge btw-tarief op alle arbeidskosten worden toegepast, dus ook op het deel van de arbeidskosten dat voor 1 juli 2015 is gemaakt. Let u er dus op dat de werkzaamheden zo spoedig mogelijk worden afgerond.

Bent u de opdrachtgever? Zorgt u er dan voor dat een eventuele latere afronding van de werkzaamheden (op of na 1 juli 2015) niet voor uw rekening komt en leg dit bij voorkeur ook schriftelijk vast. Het lage btw-tarief van 6% blijft na 1 juli 2015 overigens wel van toepassing op schilderwerk, stucwerk en het aanbrengen van isolatiematerialen bij woningen.

Neemt u voor meer informatie contact op Jacques Klaassen.


© Register Belastingadviseurs
Fiscaal Actueel wordt met de uiterste zorg samengesteld. Het Register Belastingadviseurs (RB) aanvaardt echter geen aansprakelijkheid voor de juistheid of volledigheid van de in deze uitgave vermelde informatie noch voor het op enigerlei wijze gebruikmaken van deze informatie.